جاوا یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی می باشد که در برخی از نرم افزار ها و ابزار های تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل استفاده از جاوا کارایی بسیار بالا و پویایی آن در اجرا می باشد که اکثر برنامه نویسان را برای اجرای بهتر ابزارهای منتشر شده، مجبور به استفاده از این زبان می کند. جهت اجرای نرم افزار ها و ابزار های تحت وبی که به زبان برنامه نویسی جاوا ساخته شده اند شما به پلتفرم مختص این زبان نیاز داریدکه تحت لایسنس شرکت Sun با نام تجاری Java SE Runtime Environment منتشر شده است. بیشترین کاربرد جاوا در اجرای بازی های آنلاین، چت با دیگر کاربران در محیط های گفتگویی که به زبان جاوا نوشته شده اند و ... می باشد. اکثراً این نرم افزار ها و بازی ها نیز از داخل مرورگر ها قابل اجرا بوده و به اصطلاح "applets" و یا ریزبرنامه ها نامیده می شوند که تعاملی مابین صفحات استاتیک HTML و مرورگر کاربر می باشد. البته نرم افزار هایی نیز در PC با جاوا نوشته می شوند که به این پلاگین نیاز دارند و با نصب این نرم افزار، مشکل شما در اجرای آنها مرتفع خواهد گردید. هم اینک شما عزیزان می توانید آخرین نسخه این ابزار را به رایگان از وب سایت دانلود رایگان دریافت و اجرای این نرم افزار ها لذت ببرید.

تاریخچه مختصری از جاوا (برگرفته از ویکی پدیا) :

در سال 1990 سان میکروسیستم در حال توسعه نرم‌افزاری برای استفاده ابزارهای الکترونیکی بود که مسئولیت تیم با جیمز کاسلینگ بود. در سال 1991 تیم تصمیم بر این گرفت که زبان جدید را OAK بنامند. در سال 1992 این تیم که به تیم پروژه گرین معروف بود زبان جدیدی را معرفی کرد که با ابزارهای خانگی مختلف و لمسی کار میکرد. در سال 1993 وب جهانی توسعه یافت و زبان جدید با معرفی اپلت که قابلیتهای زیادی به کامپیوترهای متصل به وب می افزود مشهور شد. در سال 1995 زبان OAK به JAVA تغیر نام پیدا کرد و توسط مایکروسافت و نت اسکیپ پشتیبانی شد. در سال 1996 دیگر java زبانی به صورت همه گیر چند منظوره شناخته شده بود. در سال 2007 زبانهایی با استاندارد JVM مانند groovy ایجاد شد در سال 2014 جاوا سعی کرد با معرفی نسخه 8 برخی از قابلیتهای زبانهای دیگر را اضافه نماید.
جاوا یک زبان برنامه‌نویسی است که در آغاز توسط شرکت سان مایکروسیستمز ایجاد شده‌است و در سال ۱۹۹۵ به عنوان بخش اصلی سکوی جاوا منتشر شد. این زبان قسمت‌های بسیاری از گرامر خود را از C و ++C گرفته اما دارای مدل شی‌گرایی ساده‌ای است و امکانات سطح پایین کمی دارد. کاربرد جاوا در کامپایل به صورت بایت کد است که صرف نظر از معماری و خصوصیات آن کامپیوتر، قابلیت اجرا روی تمامی ماشین‌های شبیه‌سازی جاوا را داشته باشد. اجزای اصلی کامپایلرهای جاوا، ماشین‌های پیاده‌سازی و کتابخانه‌های آن توسط این شرکت از سال ۱۹۹۵ منتشر شد. در مه ۱۹۹۷ این شرکت، نرم‌افزار رایگان این زبان را فراهم کرد. دیگران هم کاربردهای دیگری از این زبان را منتشر کردند مثل کامپایلر GNU برای جاوا یا OPENJDK
با پیدایش java2، نسخهٔ جدید توانست ترکیب‌های جدیدی را برای نوع‌های مختلف پلت فرم‌ها ایجاد کند. به عنوان مثال J2EE، باهدف کاربرد برای تشکیلات سازمانی، و نسخهٔ سکوی جاوا، نسخه میکرو برای تلفن همراه منتشر شد. در سال ۱۹۹۶ با هدف بازاریابی، این شرکت نسخهٔ جدید J2 را با نام‌های سکوی جاوا، نسخه سازمانی، سکوی جاوا، نسخه میکرو و سکوی جاوا، نسخه استاندارد منتشر کرد. در سال ۱۹۹۷ شرکت سان میکروسیستمز، ISO/IEC JTC1 standards body و Ecma International را به فرمول جاوا تغییر داد. شرکت Sun بسیاری از کاربردهای جاوایش را بدون هیچ هزینه‌ای فراهم آورد. شرکت Sun با فروش مجوز برای بعضی از کاربردهای خاصش مثل Java Enterprise System درآمدی را بدست آورد. در ۱۳ نوامبر ۱۹۹۶ شرکت Sun نرم‌افزار جاوا را به صورت رایگان و با مجوز عمومی برای همه منتشر کرد.